TuneList - Make your site Live

Oct 8, 2009

My aIm....

It have been 3 months i'm here n its gonna b final soon... Tkot sgt. Bleh ke ak wat. Dr test sblom2 nie cam imposible sgt nk dpt tnggi... Bleh ke ak wat...?! ak sgt perlu sokongan n dorongan dr seseorg. Nasihat tuk wat ak sedar ap yg spatot ak wat... Ak perlukn teman. Spnjg 18 taun ak idup, ak x pernah ad seseorg yg ak mmpu nk wat tmpt bergantung. Selama ni org yang bergantung ngan ak... penat sgt3... Fed up ngan sume bnda nih!!


I have a really big dream.Searching how 2 reach dat as its looks so hard 2 reach dat! Almost impossible 2 imagine. Jelez sgt dgr org pegi ovrc. k nk pegi overc. Nk rse camne idup sne. Impian dr kecil smpai bsr. Tp skang ak blaja terima keadaan ni. Fikir blik knape rezeki ak nk g ovrc x dtg.


Sume ni slh sndri. Ak x dktkn dri ngan Allah, cane Allah nk bg ap yg ak nk?!! Sume slh sndri... Pastu Allah nk suh ak dok dkt ngan family ak kt sni. Ak ad keje yg ak kna wat kt sni. Ak kna jge family. Ak kna pulihkn keadaan aku ngan family. X gne ak pegi jauh klau keadaan ngan family sndri x btul Allah x nk ak jd cam dlu, jawh dr family. Macam dlu, sume psl family ak x taw... Truk sgt. Cbe fikir blik ap akn jd klu ak dok jawh d sbrang laut. Myb brita penting pown ak x taw.


Allah x nk ak terlepas bnda yg sptutnya ak x lepas. Ak bkn doa, tp ak mohon ak ad di sisi nenek klu die da nk g... Ak x nk trlps bnda tuh. Cukupla ak x dek mse arwah Abah n Arwah Ayah Su pegi. Penyesalan teramat sgt...


bnrlah ayat quran tue... " sesungguhnya ap yg kmu x ske adlh yg baik bgmu dan ap yg kau ske adlh racun bgmu..." INI YANG TERBAIK BG KU" Ya Allah, ak mohon drMu diberi kekuatan tuk tempuhi sgla dugaan yg Kau bentangkan untukku. Sesungguhnya Kau mengetahui segala yg terbaik bg hambaMu n Kau maha bijaksana dan maha mengetahui segalanya...

Doa lah yag terbaik bg final dan semoga segalanya berjln lancar bgku dunia n akhirat!!! :P



1 comment:

fatin fatin fatin said...

Ada orang cam pipah,boleh tenangkan dan sejukkan hati orang lain!;)Kalau semua orang nak express feeling,siapa nak dengar kan? Hee.About the oversea thingy, boleh punya suatu hari nanti, kalau bukan waktu belajar, waktu kerja habis degree, serviced to msia, then you go.Live there with your family, hliday kat sana or somethng, mesti lagi best denagn orang yang pipah sayang! :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...